Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

S&P500___Chart_1h


   
                  Τεχνικά  Δεδομένα

     Τάση Καθοδική ( Γραμμές Yllow και Blue  on Chart ).

     Η Τιμή έτρεξε περισσότερο από τον Δείκτη MAC κάτω από τη στήριξη-λευκή οριζόντια γραμμή ( συνεπάγεται εκτόνωση των Πωλητών και δυνατότητα για αποκόμιση ή κλείδωμα κερδών ).

     Στα τελευταία κεριά ο MAC κινείται ανοδικά και δυσανάλογα με την τιμή ( εμφάνιση Αγοραστών ) .

    Στο Δείκτη Σημάτων , η γραμμή μέτρησης απόκλισης ( Χρώμα Coral ) σταθεροποιήθηκε πάνω από το Μηδέν και η γρήγορη γραμμή ( Γαλάζια ) πέρασε πάνω από την αργή ( Λευκή ).

    Τεχνικά , για το Time Frame που εξετάζουμε , είναι απαγορευτική οποιαδήποτε είσοδο με πώληση και τουναντίον ψάχνουμε για βέλτιστο Close Sell Position .


Ο Χρυσός σε Πτήση ΑΛΛΑ οι Αποκλίσεις επιβάλουν BuyExit





Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Απομόνωση Θορύβου στην Τάση και την Κίνηση


      Όπως έχω πει πολλές φορές , για κάθε ανάγκη προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Λύση όσο το δυνατό πιο Αξιόπιστη, Απλή  και Εύκολη στη χρήση.

      Εδικά στο Forex, σε πολλά ζεύγη παρατηρείται συχνά στασιμότητα στη Τάση και εμφάνιση Θορύβου σαν ένα μεγάλο τρέμουλο στη τιμή η οποία δεν έχει κατεύθυνση και κινείται στο ίδιο επίπεδο. ( Βλέπε το πρώτο διάγραμμα )
Στις περιπτώσεις αυτές, τα κεριά εμφανίζουν πολύ μεγάλο ποσοστό επικάλυψης και συχνά η κίνηση της Τάσης εμφανίζεται ξαφνικά με 1-2 κεριά μόνο και η τιμή μπαίνει ξανά στο ίδιο μοτίβο με μια πλάγια κίνηση Θορύβου και "τοπικής αστάθειας".

Εδικά όσοι δουλεύουν και κάνουν Trade διαβάζοντας και ακολουθώντας πιστά τους δείκτες ( αυτό συμβαίνει και στα ρομποτικά συστήματα ) , ειδικά όταν οι δείκτες έχουν βραχύς περιόδους , αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ότι οι ενδείξεις σε καταστάσεις σαν τις παραπάνω , ΔΕΝ είναι αξιόπιστες και εναλλάσσουν συνεχώς τα σήματά τους. Κάναμε λοιπόν ένα δείκτη για να φιλτράρουμε αυτές τις καταστάσεις και να έχουμε μια αξιόπιστη και ΚΑΘΑΡΗ εικόνα της κίνησης των τιμών.

Διαβάζοντας και αναλύοντας την τιμή με 2 τρόπους, πετύχαμε να έχει ο δείκτης τουλάχιστον 3 λειτουργικά χαρακτηριστικά.
Ο Δείκτης έχει απεριόριστη ευαισθησία. Ανάλογα με τις παραμέτρους που δίνουμε, μπορεί να επηρεάζεται ακόμα ακόμα και από το 1 pip (ελάχιστη μεταβολή)  και συγκρίνοντας επίπεδα  μέσα στο τρέχον κερί ως και να σκληρύνει όσο θέλουμε απορροφώντας ασήμαντες ( σύμφωνα με τις παραμέτρους που δώσαμε )  μεταβολές και να συγκρίνει τα δεδομένα σε σχέση με πολύ μακρές περιόδους της τιμής.


Ο δείκτης έχει 2 γραμμές ροής τιμών , την Κίτρινη που είναι πιο ευαίσθητη και την Μπλε που είναι πιο σκληρή σε μεταβολές. Τα Cross των 2 γραμμών αλλά και τα ίδια τα επίπεδα αυτών, αποτελούν ενδείξεις και σήματα του δείκτη.

Λειτουργίες :

1.  Στο πρώτο διάγραμμα ( AUD NZD ) βλέπεται ένα παράδειγμα ΜΗ ΚΑΘΑΡΗΣ κίνησης τιμής - με διαστήματα μεγάλης επικάλυψης ενδείξεων από τα κεριά. Οι περίοδοι ελέγχου σχετικής κίνησης σε αυτό το διάγραμμα είναι 89 . Με τη χρήση του δείκτη, εστιάζουμε μόνο στις κινήσεις εκείνες που μεταβάλουν τις γραμμές του . Ωστόσο ,  για χρήση του δείκτη με σκοπό να ελέγξουμε το Θόρυβο και όχι τη Τάση , συνιστάται να ελέγχουμε την κίνηση των τιμών για 34 και όχι για 89 περιόδους όπως στο παράδειγμα , ώστε να έχουμε πιο άμεσες αντιδράσεις από το δείκτη.

2.  Στα 2 επόμενα διαγράμματα στο USD JPY , βάλαμε το δείκτη με 89 περιόδους στη πρώτη και με 34 στη δεύτερη περίπτωση. Είναι καταφανές ότι ο Δείκτης ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ την τρέχουσα Τάση για την περίοδο που ελέγχουμε ανάλογα με τη θέση των 2 γραμμών. ( π.χ. όταν η κίτρινη γραμμή είναι πάνω από τη μπλε έχουμε Τάση Ανοδική) . Όσο μικρότερες περιόδους ελέγχου βάζουμε στη παράμετρο , τόσο πιο εύκολα αλλάζει ο δείκτης. Για την περίπτωση ελέγχου της Τάσης , συνιστάται η χρήση των 89 περιόδων.

3.  Παραπάνω αναφέρω ότι μπορούμε να κάνουμε το δείκτη όσο ευαίσθητο θέλουμε. Αυτό έχει σαν συνέπεια να λειτουργεί και σαν TrailingStop είτε με τα επίπεδα των γραμμών του είτε με τα Cross που δίνει. Φιλτράρει την κίνηση και κάνει Stop μόνο όταν η αντιστροφή των τιμών είναι αξιόλογη ( σύμφωνα με τις παραμέτρους που δώσαμε ).

4. Αντίστροφα με την παραπάνω λειτουργία, ο Δείκτης μπορεί να φιλτράρει τις απόπειρες εισόδου από τα σήματα μιας Στρατηγικής που χρησιμοποιούμε , επιτρέποντας είσοδο μόνο όταν οι γραμμές του δείκτη μεταβάλλονται και άρα εντοπίζουν αξιόλογη κίνηση στη τιμή.

   Ο Δείκτης είναι μια στρατηγική από μόνος του. Καθορίζει Τάση απορροφώντας το θόρυβο. Αν π.χ. έχουμε μια καθοδική Τάση  ( όπως π.χ. βλέπεται το διάγραμμα USD JPY - 89per ) , μπορούμε είτε απλά να ακολουθούμε τα Cross , είτε να κάνουμε είσοδο π.χ. με το Στοχαστικό προς τη κατεύθυνση της Τάσης κάθε φορά που η τιμή φτάνει σε Τοπικό υψηλό και ο Στοχαστικός κάνει Cross προς τη Τάση,  ....και πολλές άλλες δυνατότητες.














                Καλό  Trade .