Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Dynamic Breakout ...Στην Υπηρεσία του Scalping



Όπως θα διαπιστώσετε από τα 2 σημεία "Α" και "Β" στην εικόνα που επισημάνθηκαν ως παράδειγμα, ο δείκτης "Dynamic Breakout" ΔΕΝ γελιέται και αξιολογεί κάθε στιγμή το κατά πόσο είναι είτε η Αγορά είτε η Πώληση σε κατάσταση Breakout (μετρά ταυτόχρονα το μέγεθος και για τις 2 επιλογές).

Η αξιολόγηση αυτή , αποδεικνύεται πάρα πολύ χρήσιμη για το Scalping ΕΑ που επεξεργαζόμαστε.

Όσοι μας παρακολουθείτε, θα διαπιστώσατε ότι κατασκευάζουμε πολύ συχνά δείκτες ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ που εξυπηρετούν συγκεκριμένα εμπορικά σενάρια για βελτίωση των αποτελεσμάτων μας.



Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πρώτα Σημάδια Εξάντλησης του S&P500


Δεδομένα στον S&P500 23/3/16  13:00  :

1. Εμφάνιση των πρώτων αποκλίσεων
2. Έλαβε χώρα μεγάλη συμμετοχή αγοραστικών κεφαλαίων κατά τις προηγούμενες ημέρες

Σενάρια:

Είναι πολύ πιθανό οι αγοραστές να εξαντλήθηκαν και πωλητές να είναι σε αναμονή για ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος από μια οπισθοδρόμηση, ειδικά αν ο δείκτης κινηθεί ακόμα λίγο ψηλότερα για να προσφέρει μια ακόμα καλύτερη είσοδο στο σορτάρισμα. Ήδη , ο έλεγχος των 89 περιόδων στο ημερήσιο με τον δείκτη Real Momentum βρίσκεται σε μια μικρή έστω απόκλιση ενώ ο MAC έτρεξε πολύ δρόμο ανοδικά.

Μια κίνηση υψηλότερα κατά τις επόμενες ημέρες θα καθαρίσει καλύτερα την εικόνα στους δείκτες. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχον αξιόπιστα σήματα για πώληση.


Συμπέρασμα:

Όσοι έχουν κέρδος από μια θέση αγοράς αυτή τη στιγμή,  πρέπει :
Α. να το ασφαλίσουν και
Β. να είναι σε εγρήγορση για μια έξοδο ή ακόμα και για ένα Reversal  στη θέση, ανάλογα με τα σήματα.


Σημείωση: Η εικόνα στον USNDQ100 δεν είναι ίδια σε σύγκριση με τον S&P500 αναφορικά με το Momentum και τους Ταλαντωτές. Όμως και σε αυτόν το δείκτη, ο MAC δείχνει ότι ήδη πολλοί αγοραστές-κεφάλαια εισήλθαν με θέση αγοράς. Συνεπώς, και εδώ είναι πλέον επικίνδυνο να ρισκάρουμε την πιθανότητα να υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα κεφάλαια αγοραστών ικανά να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό σορτάρισμα.




Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Auto Reading Divergences



Ο Δείκτης "Auto Trend Line" της InEcon μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε ΚΑΘΕ δείκτη που μπορεί να μας δώσει μέτρο απόκλισης Τιμής-Δείκτη. Στην εικόνα παρακάτω, εφαρμόσαμε τον δείκτη πάνω στην τιμή και πάνω στο δείκτη Real Momentun με επιλογή ελέγχου τις 89 τελευταίες περιόδους που τρέχουν στο διάγραμμα 1 ώρας. Το αποτέλεσμα είναι καταφανές. Ακόμα και εντός ενός Expert Advisor , παίρνουμε την διαφοράς κλίσης των Trend Line και ορίζουμε ΑΥΤΟΜΑΤΑ τον εντοπισμό μιας απόκλισης που λαμβάνει χώρα οποιαδήποτε στιγμή.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι οι γραμμές τάσης κανονικά Buffer ( και όχι αντικείμενα) και αναπροσαρμόζονται αυτόματα μόνες τους συνεχώς.




InEcon...  Analysis with Result

Auto Trend Line ( not Objects Line )



The lines are created:

1. Automatically display every time when a new Candle appears.
2. Criterion of better approach.
3. In each  periods option and Swift parameter.
4. With normal Buffer Line and not as an object.
5. The combination of 1, 3 and 4, making them suitable for use in any EA.


The indicator makes manifest similar formations like Wedges and Triangles and of course in a way that you can automatically read data Convergence, Divergence , Break Out etc.


In the picture you can see the indicator with 55 periods and implementation of the third candle.